Quake 4 вече на пазара, до седмица - и в България

Pinterest LinkedIn +

PC-версията на дългоочакваната четвърта част на шутъра от първо лице Quake вече е на пазара. Новото заглавие, наситено с още повече екшън и реализирано с помощта на най-новите технологии, идва 5 години след последната версия на играта - култовия Quake III: Team Arena.

За разлика от предшествениците му разработчик на Quake 4 не е са id Software. Вместо това върху играта са се потрудили Raven Software и все пак под зоркия поглед на id. В резултат на това сътрудничество новият Quake носи много от характеристиките на творение на id, а енджинът му е базиран на този на най-продавания шутър на студиото - Doom 3.

Сюжетната линия в Q4 отново е футуристичният конфликт между хуманоидите и строговете - междузвездна армия от не особено симпатични киборги. Този път алчният за фрагове играч ще влиза в ролята на Матю Кейн (Matthew Kane), космически пехотинец, който не е никак миролюбиво настроен към света на строговете - Строгос. Той към него - също.

Това, което според някои ревюта не й е наред на играта, е мултиплейъра - подробност, издигнала предишните й две части в култ. Затова пък, според същите, индивидулната игра предлага неподправено забавление, а оценката, която й дават, е 8 (от 10).

Все още не е известна датата, на която ще излезе Xbox 360 версията на Quake 4. Разпространителите Activison са си измили ръцете с id, заявявайки, че "в типично техен стил, отговорът (на въпроса кога Q4 ще излезе за Xbox) е "когато е готов".

По-важното е, че още следващата седмица новият Quake най-вероятно ще може да бъде закупен за PC и в България, научи Avtora.com. Вносител е Pulsar, а цената, на която играта ще се продава, най-вероятно в Special Edition, ще бъде 100 лв.

Сподели.