Coldplay.com с най-много Digital Music Awards

Pinterest LinkedIn +

Официалният сайт на една от най-успешните за 2005 г. британски групи - Coldplay, е бил отличен вчера (18 октомври) с три Дигитални музикални награди, става ясно от Coldplay.com.

Като резултат от гласуването на жури и над 500 000 души, издържаната в тъмно зелен цвят и реализирана във Flash уеб страница на Крис Мартин (Chris Martin) и компания е получила наградата за Избор на потребителите. Останалите две награди за сайта на групата са за Най-добра музикална общност и за маркетинговата кампания в подкрепа на алмуба "X&Y". Чрез News секцията на Coldplay.com музикантите от групата благодарят на всички свои фенове, взели участие в гласуването.

Веднага след тях, с две награди, се нареждат Gorillaz и техният интерактивен дигитален свят Gorillaz.com. Първата от тях квалифицира британската електро-поп група като Топ онлайн група на 2005-та, а втората й е присъдена в качеството й на денс артист, използващ в най-голяма степен дигиталните платформи. Аналогичната награда за поп артист е отишла при Джеймс Блънт (James Blunt), за рок - при Stereophonics, а ърбън призът е бил връчен на Goldie Lookin' Chain.

Песента "Vertigo" е донесла поредната награда за ирландските рок пионeри U2. Пилотното парче от последния албум на групата - "How To Dismantle An Atomic Bomb", едноименно на световното турне в негова подкрепа, е обявено за Най-любимия даунлоуд сингъл на годината. "Love Me Like Yo" на Magic Numbers е титулован съответно саундтрак на 2005-та.

На хай-тек ниво резултатът от разпределението на Digital Music Awards има следното изражение.

Наградата за иновация е отишла при възкръсналия Napster (To Go) - софтуер, позволяващ трансфера на песни, свалени от Интернет, към портативни просвирващи устройва. iTunes на Apple пък и тази година се налага като най-популярния онлайн-шоп за дигитална музика.

Сподели.