Хари Потър и Даровете на Смъртта 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows II)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 132 мин. Режисьор: Дейвид Йейтс Сценарист: Стийв Кловс С участието на: Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт и др. Фентъзи, адвенчър

За филма:

10 години след дебюта на оригинала на екран, феновете на най-печелившата поредица въобще в света на киното (конкуренция до известна степен е единствено сагата за Джеймс Бонд) посрещат епичния финал с известна носталгия.

"Хари Потър и даровете на смъртта II" слага край на приключенията на добре познатите ни герои с дългоочаквания кулминационен сблъсък между доброто и злото в лицето на Хари и Лорд Волдемор.

За първи път, епизод от популярната поредица идва и в 3D формат, сякаш, за да затвърди определението "грандиозен", което повечето критици му предричат. На режисьорския стол отново е Дейвид Йейтс, а титулярното трио "Даниел Радклиф - Ема Уотсън - Рупърт Гринт" е подпомогнато от имена като Ралф Файнс, Хелена Бонъм Картър, Бил Най и др. 

Историята:

Залогът никога не е бил поставян толкова високо и за първи път абсолютно никой не е в безопасност. Именно Хари Потър обаче е този, който ще трябва да направи последната жертва, тръгвайки към неизвестното и към финалната битка срещу най-големия си враг - зловещия Лорд Волдемор.


Сподели.