Hard-Fi - Stars of CCTV

Pinterest LinkedIn +

“Stars of CCTV” e заглавието на дебютния дългосвирещ проект на новоизгрялата британска банда Hard-Fi. 11-те парчета виждат бял свят три години, след създаването на групата, започнала с живи изпълнения в клубовете в родното си градче и едва по-късно привлечена от Atlantic Records.

“Stars of CCTV” е записван на най-различни места - от офис на таксиметрова компания до личните автомобили и реализиран през юли 2005 г. Началото не е многообещаващо, търговците са скептични спрямо това заглавие, но всичко се променя след номинациите за наградите “Brits” през 2005 г.

Hard Fi са номинирани в категориите “Най-добра британска група” и “Най-добро рок изпълнение”, а също така получават номинация за наградата “Mercury Prize”.

В края на януари 2006 г. албумът “Stars of CCTV” се възкачва на чело на класацията за албуми на Великобритания, обявен е за два пъти платинен с продажби от над 600,000 копия. Зад океана албумът също е реализиран в края на юли 2005 г. с пилотен сингъл “Cash Machine” заел 17 позиция в чарта на “Billboard”- Modern Rock. Сингълът е пилотен и за България и от миналата седмица  се завъртя в националните радиостанции. Клипът, който също скоро ще достигне родния ефир, е заснет на летище “Хийтроу” на основната писта само на 30 фута от кацащите самолети.

“Избрахме периметър от летището, където можеше да се види как самолетите докосват земята, а дори нямахме разрешително. Беше наистина вълнуващо, не мога да повярвам, че успяхме”, споделя своите преживявания фронтменът на групата, Richard Archer   относно снимките на видеото към “Cash Mashine”.

Междувременно билетите за турнето на Hard Fi в UK през май се разпродадоха буквално за минути. Групата е призвана да следва стъпките на легендарните The Clash, The Prodigy, Bob Dylan и Massive Atack и да има възможността да свири пет последователни вечери в легендарната  “Brixton Academy” в Лондон. А през юни групата ще вземе участие във фестивала “Novarock”, провеждаш се ежегодно в Австрия.
   
Траклист:

1. Cash Machine
2. Middle Eastern Holiday
3. Tied Up Too Tight
4. Gotta Reason
5. Hard To Beat
6. Unnecessary Trouble
7. Move On Now
8. Better Do Better
9. Feltham Is Singing Out
10. Living For The Weekend
11. Stars Of Cctv

У нас албумът “Stars of CCTV” се разпространява от Орфей Мюзик, изключителният лицензиант на Уорнър Мюзик Интернешънъл.

Сподели.