Keith Richards - опериран, турнето на Stones - отложено

Pinterest LinkedIn +

След няколко дни на спекулации и противоречива информация, в понеделник стана ясно, че китаристът на Rolling Stones, Кийт Ричардс (Keith Richards) е претърпял мозъчна операция и началото на европейското турне на групата е отложено.

Ричардс пострада миналия уикенд след падане от палма на островите Фиджи, при което си удари главата и получи мозъчно сътресение. 

Първоначално мениджмънтът на групата отрече информациите в някои британски таблоиди, че Ричардс е получил мозъчен кръвоизлив и се налага мозъчна операция. В понеделник, обаче, бе потвърдено, че Ричардс е претърпял “лека операция” в новозеландска клиника с цел облекчаване на вътречерепното налягане, причиняващо му главоболия. Според изявлението, цитирано от ВВС, Ричардс бил добре и се възстановявал бързо.

Поради здравословното му състояние, обаче, началото на европейското турне на Rolling Stones, което бе обявено за 27 май в Барселона, ще бъде отложено. Официална информация за пренасрочване на концертите все още няма, но според международните медии, цитиращи изявление на групата, турнето ще започне по някое време в началото на юни.

Сподели.