Keith Richards падна от кокосова палма

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на британските рокаджии Rolling Stones, Кийт Ричардс (Keith Richards), е настанен в болница в Нова Зеландия, след като при падане получил сътресение на мозъка. Версията за това как и от къде е паднал е свързaна с опит на 63-годишният музикант да се покатери по кокосова палма.

По информация на говорителката на Stones, цитирана от Reuters, инцидентът се е случил на о-в от архипелага на Фиджи като в изявлението не се пояснява фактологията около него. С Ричардс за Нова Зелендия, където е бил хоспитализиран, е отлетяла и неговата съпруга, Пати.
 
Според местната преса китаристът е паднал от палма, като един единствен вестник тиражира друга версия - че Ричардс е паднал от джет.
 
Новозеландският "Sunday Star-Times" обаче цитира най-надежден източник - Д-р Uzzal Kanti Dhar, лекуващ специалист в болницата Suva Private Hospital във Фиджи, където Ричардс е получил първа помощ. За медията той е казал: "Доколкото разбрах, той се е катерил по кокосова палма преди да падне и да си удари главата."
 
"Никой не обича да пада от височина като тази, но мога да кажа, че за мен той никога на е падал от върха, на който е за мен", казал е един от многобройните фенове, наобиколили новозеландската болница, където се предполага, че се възстановява Ричардс.
 
В момента Rolling Stones са в кратка почивка, след като миналия месец приключи турнето им в Япония, Китай, Австралия и Нова Зеландия. Следващата спирка на групата е в Испания, в края на май, а между 25 юни и 5 юли Stones ще имат два концерта на Балканите - в Гърция и в Хърватска, съответно.
Сподели.