The Streets - The Hardest Way To Make An Easy Living

Pinterest LinkedIn +

Mike Skinner, познат като The Streets, е на път да накара всички усти във Великобритания да зяпнат с третия си албум “The Hardest Way To Make An Easy Living”. След предишния, за това какви неща биха му се случили, ако беше известен, Mike Skinner създава един неприлично добър албум за нещата, които му се случват сега, когато е известен.

"Знаех, че най-забавното нещо, което бих могъл да направя, е да кажа истината. В сравнение с действителността, всяка измислица, която мога да представя, би изглеждала много досадна: никога не съм смеел да измисля нещо толкова откачено, защото не съм мислил, че някой би повярвал.”
 
Преди две години вторият албум на The Streets “A Grand Don’t Come For Free” като че ли избухна от нищото. Да, номинираният за наградата Mercury Prize дебютен албум на Mike Skinner “Original Pirate Material” го утвърди като остроумен и оригинален MC проект- немлъкващ феникс от пепелта на британската геридж сцена. Но този нов албум “A Grand Don’t Come For Free” беше съвсем различно нещо.
 
Концептуален албум, “хип-хопера”, както и да го наречете, той отбелязва съвършено различно ниво за The Streets (продадени три милиона копия, #1 сингъл и албум, награди Brits и Ivor Novello). Той е изключително автентичен, страхотен глас на истинската средна Англия - средна Англия не на топлата бира и на крикета, а на Bacardi Breezer и Barratt Homes.
 
През първите месеци на 2006 год. влиянието на “A Grand Don’t Come For Free” (2004 год.) все още беше осезаемо и можеше да се види навсякъде. От очебийните за неща като вида на дебютния албум на Arctic Monkey (който може да бъде I-Pod фото галерия на изгубения отдавна шефилдски клон на семейството на Skinner), до по-неочаквани места като триумфът на Шантел в Celebrity Big Brother във Великобритания .
 
“The Hardest Way To Make An Easy Living”, разпространен в България от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music International, не е нищо по-малко от пътуване в сърцето на тъмнината на известността. Нито един друг албум- нито “Marshall Mothers” на Eminem, нито “Aha Shake Heartbreak” на King Of Leon, нито дори “This Is Hardcore” на Pulp не е толкова близо до абсолютната лудост на живота на известните. Болезнените саги на невъздържаност и безпорядък на Skinner са представени с мелодии, които превземат съзнанието още със събуждането и не го пускат дни наред, след като сте ги чули за пръв път.
 
Албумът започва и завършва с панически атаки, предизвикани от наркотици и алкохол. Какво още се случва? Разочарован от мениджъра си, избухващ след загуба на джаги. Загубващ стотици хиляди лири на бас. Каращ Ферари в Лас Вегас без книжка. Гледащ непозната поп звезда, с която се е друсал и правил секс предишната вечер, изглеждаща учудващо добре на следващата сутрин в CD-UK.
 
Освен всичко останало “The Hardest Way To Make An Easy Living” е историята как се е върнал обратно. Използвайки своя голям талант в комбинирането на ритми и текстове, за да предаде това, което му се е случило, той излива всичко, което е научил в своята музика.
 
“The Hardest Way To Make An Easy Living” дебютира директно на върха на UK Top 40. В България албумът се издава от Орфей Мюзик / изключителен лицензиант на Warner Music International за България.
 
Траклист:
 
1. Pranging Out
2. War Of The Sexes
3. The Hardest Way To Make An Easy Living
4. All Goes Out The Window
5. Memento Mori
6. Can't Con An Honest John
7. When You Wasn't Famous
8. Never Went To Church
9. Hotel Expressionism
10. Two Nations
11. Fake Streets Hats
Сподели.