Група "Kalush Orchestra" ще представи Украйна на "Евровизия" вместо Алина Паш

Pinterest LinkedIn +

Група "Kalush Orchestra" ще представи Украйна на "Евровизия 2022". В профила си в Instagram музикантите потвърдиха, че ще бъдат на фестивала тази година.

"Постоянно виждаме и усещаме вашата подкрепа. Зрителското гласуване го доказа - 1-во място от хората! За нас е голяма чест да представляваме държавата си! Обещаваме да не се провалим", се казва в публикацията на музикантите.

На 17 февруари стана известно, че има предложение групата да замести Алина Паш. Това решение беше взето на извънредно заседание на Организационния комитет на националната селекция за участие в "Евровизия". Ден преди това Алина Паш обяви, че оттегля кандидатурата си за представител на Украйна в песенния конкурс. "Не искам да участвам в тази виртуална война и омраза. Основната война сега е външната война, която дойде в моята страна през 2014 г. Не искам повече да съм в тази мръсна история. С натежало сърце оттеглям кандидатурата си като представител на Украйна на "Евровизия". Много съжалявам", написа тя в социалните мрежи.

Малко преди да се оттегли Алина Паш беше заподозряна във фалшифициране на документи за пътуване до Крим. 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.