Гръмовержецът Тор среща Бела от "Здрач" в "Снежанка и седемте джуджета"

Pinterest LinkedIn +

Австралийският актьор Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth), изпълняващ главната роля в един от най-касовите филми от началото на 2011 г. в световен мащаб - Thor, потвърди участието си в приказната лента Snow White And The Huntsman, базирана на приказката на Братя Грим за Снежанка и седемте джуджета.

Разработвана от Universal Pictures, продукцията ще бъде режисирана от дебютанта Рупърт Сандърс и трябва да излезе по екраните през декември 2012 г., няколко месеца след конкурентния проект на Relativity Media - The Brothers Grimm: Snow White, чийто сюжет се придържа в много по-голяма степен до оригиналната история на Братя Грим.

Изборът на Universal за главната и водещата второстепенна женска роля в Snow White And The Huntsman стана ясен още през месец март - в не само красивата, но и бойна Снежанка ще се превъплъти звездата от вампирската поредица Twilight Кристен Стюарт (Christen Stewart), а в тази на нейната зла мащеха Равена, която поръчва убийството й на наскоро овдовял ловец, давещ мъката си в алкохола (Хемсуърт) – носителката на Оскар Шарлийз Терон (Charlize Theron).

Преди да подпишат с 27-годишния австралиец, Universal водиха преговори за ролята на ловеца с Джони Деп, Хю Джакмън и Виго Мортенсен. Освен Стюарт, към ролята на Снежанка проявиха интерес някои от най-горещите актриси на Холивуд, в това число Фелисити Джоунс, Сирша Роунън и Дакота Фанинг. Сам Клафлин (Pirates of the Caribbean IV) ще се превъплъти в принца, комуто Снежанка е отдала сърцето си.

Сподели.