Google превръща StarCraft II в лаборатория за изкуствен интелект

Pinterest LinkedIn +

Популярната стратегическа игра ще се превърне в арена за системата DeepMind.

През последните години изкуственият интелект бележи все повече победи срещу човешкия. След като постигна пълно превъзходство на шах, той вече побеждава най-добрите играчи сред хората и на значително по-комплексната игра го.

Мнозина обаче посочиха, че въпреки това машините никога няма да ни настигнат по интелект и дори дадоха за пример стратегически видеоигри като StarCraft, където хората все още имат превъзхостство.

Компанията Alphabet (позната най-вече със своята марка Google) възнамерява да промени това и се е прицелила именно във фантастичната стратегия StarCraft II на гейм издателството Blizzard Activision.

Намерението на Google е да създаде на база на играта отворена среда за изследване възможностите на своя изкуствен интелект DeepMind (именно той преди около година победи световния шампион по го).

Целта е в новия проект да се включи общност от геймъри, подобрявайки заедно възможностите на изкуствения интелект, а очакванията са по този начин да бъде създадена машина, която може да победи най-добрите играчи в тази популярна игра. Екипът на Avtora.com ще следи проекта с интерес и ще ви информира за напредъка в него.

Сподели.