Google празнува 44 години от зараждането на хип-хопа

Pinterest LinkedIn +

Компанията позволи на всеки да се превърне в диджей направо в търсачката.

44 години от зараждането на хип-хоп музиката и цялата субкултура около нея отбеляза онлайн гигантът Google с нов Doodle, появил се в търсачката.

Логото на компанията е променено в диджейски стил, а при натискането му се появява интерактивна игра, позволяваща на всеки да стане "диджей".

Пред двата виртуални грамофона глас на запис обучава потребителите как да миксират и скречират музиката, а междувременно ги запознава и с историята на хип-хоп културата. Кой е първият албум, първото знаково събитие, първият хип-хоп клип, излъчен по MTV (естествено на Run DMC) и какво ли още не.

Онлайн диджеите имат на разположение и някои от най-популярните парчета в историята на този стил, които да миксират, докато браузват.

Хип-хопът води началото си от афроамериканската музика. В съвременния си вид се заражда през 70-те години на миналия век, като търпи влияние също от диско музиката, брейк танците, рока и много други течения.

Мнозина наричат този стил просто рап, защото рапирането е често срещан похват в него. Освен това обаче той се отличава също с техники като семплиране, скречинг, бийтбокс и др.

Сподели.