Български медицински център лекува множество заболявания с иновативна кислородна терапия

Pinterest LinkedIn +

Пациентите в България вече могат да се възползват от иновативно лечение, наречено хипербарна кислородна терапия, което помага при множество заболявания и има цялостно положително въздействие върху организма. То ускорява регенерацията на кръвоносните съдове, отделянето на токсични и метаболитни отпадъчни продукти и може значително да ускори времето за възстановяване на организма. Авангардното лечение се предлага от старозагорския HBO Medical Support Center – единственото българско лечебно заведение, в което са събрани на едно място Текар терапия, Шокуейв терапия, Дълбока осцилация, Високоинтензивен магнит, Високоинтензивен лазер, Гунафореза, Лимфодренаж, класическа физиотерапия, както и лечение с кислород.

Хипербарната кислородна терапия, позната още като хипербарна оксигенация (ХБО), се извършва с помощта на барокамера и представлява дишане на 100% чист кислород под налягане. Тя е доказано ефективен терапевтичен метод, познат в Западна Европа и САЩ от десетилетия. Неинвазивна е и не е болезнена. Напротив – според повечето пациенти е релаксираща и приятна. Сесиите се провеждат в модерна, удобна и сигурна осемместна барокамера от най-висок клас.


Как работи


Въздухът, който всички ние дишаме ежедневно, е смес от газове, включително азот, кислород, въглероден диоксид, инертни газове и водни пари. Жизненоважният за всички нас кислород заема едва 21% от този коктейл и един възрастен човек нормално консумира 2700 гр. кислород на ден, от които едва 900 гр. отиват за нуждите на кръвоносната система. При хипербарната кислородна терапия се използва 100% чист кислород, при което се приема 10 пъти повече от нормалното количество от този жизненоважен газ. За един час терапия се вдишват 1100 грама кислород и еритроцитите се изпълват с него, а излишъкът се разтваря в кръвната плазма. От това следва цялостно положително въздействие върху организма и се подпомага значително оздравителният процес.

Освен за лечение на посочените по-горе заболявания хипербарната кислородна терапия се използва и при отравяния с въглероден окис, както и с медикаменти и храни, гинекологични заболявания, смущения в половите функции, кесонна болест, кръш-синдром, автоимунни и неврологични заболявания и други остри травми и исхемии. Тя е ефективен метод също за лечение на въздушни или газови емболии, диабет, гастрити, колити, незарастващи или труднозарастващи рани, трофични язви, анемични състояния, изгаряния, чернодробни цирози, заболявания на сърдечно-съдовата система и дори проявления вследствие на радиация.


Повече за HBO Medical Support Center


HBO Medical Support Center e новооткрит лечебен център, който се намира в двора на окръжна болница МБАЛ "Д-р Стоян Киркович" в град Стара Загора. Разполага с барокамера от последно поколение, кабинети за физиотерапия, рехабилитация и масажи. Центърът работи без почивен ден с работно време от 8:00 до 18:00 часа. Извършва дейност в направленията: частни пациенти, пациенти по линия на НЗОК и частни здравни фондове.

Сподели.