Голямото турне на George Michael мина през София

Pinterest LinkedIn +

С невиждано за България шоу Джордж Майкъл (George Michael) екзалтира около 20 000 фенове, дошли вчера вечерта на столичния стадион "Локомотив", въпреки изсипалия се като из ведро дъжд непосредствено преди концерта.

Уникална сцена, мултимедия и звук показаха недвусмислено, че турнето "25 Live" е значимо музикално събитие за всеки град, през който преминава. Шоуто започна малко след 21.30 часа, като за повдигане на настроението преди това се погрижиха Мария Илиева, Графа и DJ Стивън.


Проливният дъжд не можа да откаже почитателите на Джордж Майкъл да посетят шоуто му в София Снимка: Avtora.com

"Има две причини да съм тук тази вечер. Първата – за да ви благодаря за последните 25 години, в които сме били заедно, а втората – за да подкрепя кампанията "Не сте сами"! – каза Джордж Майкъл, който беше закачил на ревера на сакото си лентичката-символ на кампанията.  Последваха тотални хитове на суперзвездата - "Jesus to a child", "Star People", "Faith", "Too Funky", "Father Figure", "Praying for time", "Careless Whisper", които бяха само част от програмата на шоуто.


Шоуто на Джордж Майкъл продължи над два часа.
Снимка: Avtora.com

Изненадата на вечерта беше изпълнението на песента "Shoot the Dog", по време на което на сцената се появи огромна надуваема кукла, наподобяваща Джордж Буш. До куклата с лика на американския президент имаше по-малка такава, приличаща на куче (според концепцията в политическата ангажираност на Майкъл срещу войната в Ирак в ролята на кучето влиза Тони Блеър). По време на изпълнението на огромния екран се танцуваха шаржови анимационни фигури, напомнящи тези от едноименния клип.


Сцената и екраните бяха с внушителни размери, а визуалните ефекти - невиждани до този момент в България. Снимка: Avtora.com

Благодарение на голямата и разгъната сцена (т. нар. circle of faith) Джордж Майкъл беше в директен контакт с публиката през цялото време. Концертът продължи до полунощ, а феновете успяха да заслужат не един, а цели два биса! "Това е шестият град от турнето ми и трябва да ви кажа, че дотук вие сте най-добрите!" – каза Джордж Майкъл. Концертът завърши с песента "Freedom", която звездата посвети на медиците ни в Либия.

Сподели.