Gmail - три малки и полезни тайни

Pinterest LinkedIn +

Google много отдавна надрасна функциите си на уеб търсачка. Понастоящем зад името на компанията се крие цяла екосистема от опции и услуги, а една от най-значимите (и често използвани) сред тях е Gmail. Възможностите на вездесъщия уеб базиран клиент за електронна поща на компанията от ден на ден стават все повече и по-комплексни, затова, ако не следите ежедневно развитието на услугата, някои от най-полезните измежду тях може да ви убегнат.

Ето три бързи примера: 

Вижте предварително вашите нови писма без да ги отваряте.

Това е нова функция, която превръща Gmail в почти пълен аналог на десктоп агент за електронна поща. Тъй като все още се води "експериментна", тя не е активирана по подразбиране.

За да я използвате, влезте в Settings -> Labs и отметнете Preview Pane. След това запишете промените. После ще можете да включите/изключите панела за предварителен преглед от бутона в горния десен ъгъл на прозореца с входящи съобщения (Inbox).

Вижте статистика на вашите Gmail навици.

За целта изключително полезен ще ви е инструментът Gmail Meter. Той е напълно безплатен и може да визуализира всякакъв вид полезна информация относно вашата Gmail активност.

Тук ще намерите данни за целия ви email трафик, средната дължина на съобщенията ви, колко дълго ви отнема отговорът на всяко от тях. Тази информация ще ви помогне да оптимизирате работата си в Gmail и да сте по ефективни онлайн.

Запишете прикачените файлове директно в Google Drive

Опцията може да използвате посредством специална добавка за собствения браузър на Google – Chrome.

Gmail Attachments to Drive ви позволява да записвате всеки прикачен към email съобщения файл директно в облачната (cloud) услуга на Google, вместо в локалната памет.

Това е особено удобно, ако да речем някой ви е изпратил важен документ, но нямате време да го прегледате в момента, в който го получите. С Gmail Attachments to Drive може да го запишете лесно и бързо в Drive, след което ще е достъпен от всяко място, свързано в уеб.


Сподели.