Гигантски кецове превзеха София! Дъщерята на Чарли Чаплин идва за премиерата на "Кецове"

Pinterest LinkedIn +

Уникални по размерите си кецове превзеха родните киносалони през изминалите дни, изумявайки малки и големи сред публиката. С височина от 1 метър и 5 сантиметра, широчина от 80 сантиметра, дължина от 2 метра и тегло от 50 килограма, те са осем пъти по-голямо копие от оригиналната обувка на марката Converse, като са дело на сценографката Антония Попова.

И тъй като досега така и не обяснихме появата им, всъщност става дума за промо кампанията на най-новия български филм "Кецове".

Лентата е дело на режисьорския тандем Валери Йорданов и Иван Владимиров, а в актьорския състав личат имена като Филип Аврамов, Иван Бърнев, Васил Драганов, Ина Николова, самият Валери Йорданов и др.

Общо шест гигантски кеца ще красят коридорите на кинозалите в софийските молове, като всеки желаещ ще има възможност да се снима с тях, а децата - дори и да се разходят в атракционите.

Иначе официалната премиера на "Кецове", който разказва историята на шестима младежи, решили да открият приятелството и любовта на незастроен плаж по родното Черноморие, е на 25 октомври, като за нея се очаква в София да пристигне и дъщерята на Чарли Чаплин (Charlie Chaplin) - Джералдин.

По този начин тя публично ще заяви подкрепата си към филма и ще протестира срещу решението на 33-ия кинофестивал в Москва да не награди лентата с приза A Special Mention.

Сподели.