Георги Шопов спечели "Глъсът на България"

Pinterest LinkedIn +

Георги Шопов от отбора на Иван Лечев спечели оспорваното телевизионно музикално състезание "Гласът на България". Оспорваната победа на финала на седмия сезон на шоуто му донесоха гласовете на зрителите, които даваха своя вот чрез есемеси.

На второ място се класира Йоана Сашова от отбора на Графа, следвана от Юлия Йорданова-Керана от отбора на Камелия и Елена Сиракова от отбора на Михаела Филева.

43-годишният победител Георги Шопов от Варна ще остане в историята на предаването и с неочаквания жест, който направи след триумфа си. Той предостави спечелената от него почетна статуетка за благотворителен търг. "Искам да подаря тази награда на "Гласът на България" е на bTV и да обещаете, че ще направим търг и събраните пари искам да отидат за децата на България. За деца, които имат нужда от трансплантация, от кувьози и от всичко, от което имат нужда. Правя го от цялото си сърце. Вярвайте в мечтите си и в небесата" - каза на той.

За наградата от 50 000 лева на финала се бориха 8 изпълнители, половината от които отпаднаха по време на предаването, отново чрез вот на зрителите. Всички те нажежиха страстите до червено с изпълнения на хитове на Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш, Майкъл Джексън, кавър на поп-фолк хит на Галена и др. Георги Шопов спечели сърцата на зрителите с рок хитовете "Dust in the Wind" на "Kansas" и "Приятели" на българската група "Фактор". 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.