Атанас Кателиев е "Гласът на България" за 2019-та!

Pinterest LinkedIn +

Атанас Кателиев е победителят в сезон 2019 на "Гласът на България". Той извоюва титлата по време на грандиозно двучасово шоу в неделя вечер по bTV в конкуренция с още трима финалисти – Кирил Хаджиев-Тино, Надежда Александрова и Ива Георгиева.

Стругарят от Варна донесе първата победа за Графа в тригодишната му история като треньор в най-гледаното музикално шоу у нас. "Твоят път тепърва започва. Гордея се с теб, браво!", прегърна го Влади Ампов на сцената, която избухна в празнични фойерверки.

По време на впечатляващия последен концерт на живо вокалните таланти от отборите на Иван Лечев, Михаела Филева, Графа и Камелия премериха сили в четири солови изпълнения и четири дуета с треньорите си. Зрителите решиха на крачка от голямата награда от 50 000 лв. да си тръгнат соул дивата от Дубай Ива Георгиева и тийнейджърката с хипнотизиращи сини очи и тембър Надежда Александрова. Ива получи световно признание за таланта си, след като британска група "Clean Bandit", която е и носител на "Грами", избраха тя да запише нов прочит на техен хит.

В последния етап на оспорваната надпревара Тино и Атанас изпълниха песен, избрана от феновете на предаването в онлайн гласуване. Кателиев изля още веднъж душата си в изпълнение на "Impossible" на Джеймс Артър (James Artгur), а Тино впусна специфичния си тембър в първия си блус в шоуто с класиката на Елвис Пресли (Elvis Presley) "Can’t Help Falling in Love".

В последния музикален двубой за сезона 32% от зрителите на bTV гласуваха за Тино, а 68% подкрепиха Атанас, който спечели и голямата награда от 50 000 лева.

С вота си зрителите не само избраха новия "глас на България", но и подкрепиха една благородна инициатива. "bTV Media Group" ще дари приходите си от есемес гласуването тази година в подкрепа на кампания за възстановяването на опожарените сцени на "Националния студентски дом" и за възобновяването на творческата дейност там.

Атанас Кателиев е на 26 години и е от Варна. Преди да се яви на кастингите на тъмно, споделя времето си между семейната работилница и кварталния пиано бар. В шестия сезон на телевизионното шоу Атанас разгърна максимално потенциала си в поп, соул и фънк жанра и накара Графа да възкликне: "Такъв тембър няма в съвременната БГ музика!".
Кателиев завършва паралелка с народно пеене и гайда, но има диплома за инженер, а в момента работи като учител по роботика в Математическата гимназия във Варна. Намира педагогическата професия за твърде отговорна и в близко бъдеще е готов да я замени изцяло с музикална кариера, за която мечтае. Победителят на Графа калява психиката си и като ултрамаратонец. Атанас признава, че участието му в "Гласът на България" му е дало шанс да придобие самочувствие на сцената.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.