Гейм студио съди Beyonce за $100 млн.

Pinterest LinkedIn +

Американското студио Gate Five заведе дело срещу Бийонсе Жизел Ноулс, по-известна просто като Beyonce, във връзка с оттеглянето й от разработката на видеоиграта Starpower: Beyonce, въпреки че е сложила подписа си под споразумение на стойност $20 млн.

Gate Five внесоха обвинение срещу отличената с 16 статуетки Grammy звезда, обявена наскоро за "най-красивата жена в света" от сп. People, преди повече от година, но едва сега съдията, разглеждащ случая, е дал зелена светлина за започване на делото.

Собствениците на студиото претендират за наказателна глоба в размер на над $100, в това число сумата от $6.7 млн., с която да бъдат възстановени направените директни инвестиции, и компенсация за потенциалните пропуснати ползи.

Ищците обвиняват Beyonce в това, че се е оттеглила без предизвестие от споразумението в критичен момент, само три дни преди да бъде подписан договор за финансиране, позволяващ старта на продукцията на Starpower: Beyonce, в резултат на което 70 души са изгубили работата си.

Адвокатите на подсъдимата, от своя страна, твърдят, че тя е имала пълното основание да се откаже от проекта, тъй като към момента, в който го е направила, Gate Five не са били финализирали финансовите си споразумения.

Малко след като роди първото си дете, през февруари Beyonce обяви, че работи по два нови албума. По-късно този месец тя ще се завърне на сцената за серия от концерти в Атланта.

Сподели.