Jay-Z и Beyonce с общо 11 номинации за BET Awards

Pinterest LinkedIn +

Съвместният проект на Kanye West и Jay-Z, The Throne, чийто дебютен студиен албум Watch The Throne излезе в края на лятото на 2011 г. и дебютира под No.1 в САЩ, получи пет номинации в топ категориите на музикалните награди BET, които ще бъдат раздадени на официална церемония, предавана на живо по BET TV, на 1 юли.

Дуото е фаворит за статуетките "Най-добра група" и "Най-добра колаборация", като има двойни шансове за успех в категорията за "Най-добър видеоклип", където участва с N***as in Paris и Otis.

В допълнение към тези пет номинации, Kanye West получи още две самостоятелни – за "Най-добър режисьор" и "Най-добра колаборация" (за Marvin & Chardonnay с Big Sean и Roscoe Dash).

Дори да не бъде спечелена от The Throne, статуетката за "Най-добър видеоклип" най-вероятно ще отиде в дома на Jay-Z, тъй като две от останалите три номинации в тази категория са на името на съпругата на мултиплатинения рапър – Beyonce.

Тя ще участва в надпреварата с клиповете към Countdown и Love On Top, а освен тези две номинации, получи още четири, включително за "Най-добра R&B изпълнителка" и Viewers Choice Award (Наградата на зрителите).

Освен Beyonce, номинации за BET Awards получиха Mary J. Blige, Риана, Nicki Minaj и други, а освен Kanye West, претенденти за статуетки сред изпълнителите са Big Sean, Крис Браун, J. Cole, Drake, Lil Wayne, Usher, Bruno Mars и др.

Nicki Minaj и Крис Браун са първите звезди, потвърдили участието си в музикалния сегмент на шоуто, чийто водещ ще бъде актьорът Самюел Л. Джаксън.

Сред колегите му, номинирани във филмовите категории, са Дон Чийдъл, Дензъл Уошингтън, Зоуи Салдана, Анджела Басет, Виола Дейвис и др.

BET Awards се връчват ежегодно от 2001 г. и са продукция на Black Entertainment Television, чиято таргет аудитория са младите афроамериканци. BET TV е един от 30-те най-популярни телевизионни канали в САЩ и се гледа от над 90 млн. домакинства в цял свят.


Сподели.