Гейм адаптация по уеб комикс генерира $2.4 млн. от Kickstarter

Pinterest LinkedIn +

Интерактивният уеб комикс Homestuck на Андрю Хуси ще бъде превърнат във видеоигра, по която ще работи самият Хуси, заедно с независимо гейм студио. Осъществяването на играта, която няма да е буквална адаптация на комикса, а по-скоро негов spin-off, базиран на оригинален сюжет, стана възможно след успешно проведената кампания за груповото му финансиране чрез Kickstarter.

Вместо обявените като минимална сума 700 000 долара, бъдещата игра генерира близо $2.5 млн., ставайки третия най-успешен гейм проект в историята на Kickstarter. До скоро този статут имаше Planetary Annihilation, чиято кампания приключи с капитал от $2.2 млн., а двете най-високобюджетни продукции, финансирани чрез Kickstarter, са Double Fine Adventure и Wasteland 2.

За какво става дума в Homestuck? Създателят на комикса смята, че каквото и да каже за сценария му, ще е твърде много. Тъй като съдържа часове Flash анимации и хиляди относително статични графични композиции, според Хуси Homestuck е "необикновен мултимедиен хибрид".

Той работи по комикса в продължение на три години, създавайки средно по 5 страници на ден. По предварителните му планове, играта по Homestuck ще е готова по някое време през 2014 г. и именно върху нея той ще се фокусира оттук нататък.

Що се отнася до третото й място във вечната класация на Kickstarter - много вероятно е още в средата на октомври на него да се настани Project Eternity на Obsidian Entertainment, тъй като близо 2 седмици преди края на кампанията му той вече е събрал над $2.3 млн.

Сподели.