Project Eternity на Obsidian с рекордна Kickstarter кампания - $3.99 млн.

Pinterest LinkedIn +

Double Fine Adventure на Тим Шафър вече не е най-високобюджетната независима гейм продукция, финансирана изцяло чрез Kickstarter – очаквано новият проект на Obsidian Entertainment, Project Eternity, приключи своята кампания с още по-голяма сума, генерирана чрез групово финансиране.

След като 12 часа преди края й границата от $3.5 млн. бе премината, на финала бе отчетена сумата от $3.99 млн. (Double Fine Adventure генерира $3.33 млн.). По този повод режисьорът на Project Eternity, Джош Сойер, сподели убеждението си, че идеалната стратегия вече не е да произвеждаш игри, които да допадат на колкото се може по-широка аудитория.

Миналата седмица студиото производител на блокбъстъра Fallout: New Vegas показа първия кадър от новия си проект, инспириран от реликви в RPG жанра като Icewind Dale и Baldur's Gate.

"Още в началото на Kickstarter кампанията ни ви казахме, че искаме да създаваме карти в стария Infinity Engine начин. Искахме да изграждаме 3D нива, които след това да рендваме в 2D илюстрации и накрая нашите артисти да ги допълват с красиви детайли, светлосенки и цветови нюанси, преди да ги вкараме в играта", обясниха Obsidian в блога си.

Тъй като кампанията на играта приключи с повече от $3.5 млн., играчите могат да очакват обещания от студиото втори голям град и още тонове ново съдържание.

Сподели.