Ouya си осигури Kickstarter финансиране за $8.6 млн.

Pinterest LinkedIn +

Обявената на 3 юли 2012 г. нова домашна гейм конзола Ouya, захранвана с мобилната операционна система Android, приключи кампанията си по групово финансиране, осъществена чрез Kickstarter, със сумата от $8.6 млн. Това е над 9-пъти по-голям капитал от поставения като цел при старта на кампанията на 10 юли.

По данни на Kickstarter, през първите 24 часа от дебюта на проекта по сметката му са привеждани суми на всеки 5.9 секунди. Обявената минимална крайна сума от $950 000 бе набрана още в първите 8 часа от старта на кампанията и минути след това Ouya стана най-бързо генериралият $1 млн. Kickstarter проект.

Около 60 000 души са се включили във финансирането на конзолата, което на практика се осъществява чрез предварителното й закупуване. Премиерата й на пазара е планирана за март 2013 г., като от самото началото на Ouya ще могат да се играят всички игри, налични в каталога на cloud стрийминг сервиза OnLive, както и Final Fantasy III.

Преди броени дни Square Enix обещаха, че играта ще излезе едновременно с появата на конзолата, разработвана от Boxer8. Специално за нея се разработва и първото заглавие, което ще излезе от новото студио на Робърт Баулинг (Infinity Ward) – Robotoki.

Сподели.