Гари Кларк Jr. издава дебютен албум в края на лятото

Pinterest LinkedIn +

Две години след като направи своя пробив на музикалната сцена, взимайки участие в организирания от Ерик Клептън Crossroads Festival, новата звезда на американския блус рок, Гари Кларк младши, се готви да запише дебютния си студиен албум, явяващ се наследник на двата му EP проекта, издадени през 2010 и 2011 г.

Проектът все още е неозаглавен, но парчетата от него вече са готови и ще бъдат записани след серията му от концертни изяви през предстоящата пролет, включваща участия на фестивали като Coachella и Sasquatch. Преди броени дни 27-годишният музикант обяви, че ще вземе участие и в първото издание на организирания от Metallica Orion Music Festival, който ще се проведе в предпоследния уикенд на месец юни.

Рилийзът на албума е планиран за края на лятото на 2012 г., обявиха от Warner Music, с които Кларк подписа през 2011 г. Компанията издаде и миналогодишния му EP проект Bright Lights, който оглави блус класацията на Billboard, и може да бъде прослушан в официалната му страница в SoundCloud (или от плеъра по-долу). Записът включва четири трака, в това число два концертни, а едноименният Bright Lights може да бъде изтеглен безплатно от официалната страница на музиканта във Facebook.


Сподели.