Фурорът на Адел в класациите на Острова продължава

Pinterest LinkedIn +

22-годишната британска изпълнителка Адел (Adele) запази лидерството си и в двете официални класации на Великобритания – за сингли и албуми, след като хитът й Someone Like You остана на върха в UK Top 40 Singles за трета поредна седмица, а вторият й студиен албум - "21", е No.1 в UK Top 40 Albums вече шеста последователна седмица.

Дебютният албум на Адел - "19", отстъпи една позиция и вече е на четвърто място, следвайки двата най-успешни дебюта на изминалата седмица - Who You Are на Jessie J и Different Gear Still Speeding на Beady Eye – новата група на Лиам Галахър (Liam Gallagher) от Oasis.

Обявената от критиците за най-обещаващ нов артист на британската музикална сцена за 2011 година Jessie J е подгласничка на Адел и в чарта за сингли с хита Price Tag. Преди седмица, Адел държеше не само първото, но и 4-то и 25-то място в тази класация с Rolling In The Deep и кавър версията на Make You Feel My Love на Боб Дилън (Bob Dylan), които сега са под No.5 и No.27, респективно.

Най-успешният дебют в UK Top 40 Singles през изминалите седем дни принадлежи на Foo Fighters, чийто сингъл Rope е поставен на 22-ро място.


Сподели.