Def Leppard тръгват на мащабно турне

Pinterest LinkedIn +

Британската рок банда Def Leppard подготвя за издаване първия концертен албум в своята близо 35-годишна кариера, озаглавен Mirrorball. Проектът включва хитове като Pour Some Sugar on Me, Foolin' и Photograph, записани по време на концертите от последното турне на Leppard от 2008-2009 година в подкрепа на студийния албум Songs from the Sparkle Lounge, както и студийните записи на три нови парчета - Undefeated, It's All About Believin' и Kings of the World.

Появата на Mirrorball тази пролет ще бъде последвана от мащабно турне, което ще стартира на 7 юни в Белфаст и ще включва най-малко 42 дати в САЩ. Def Leppard планират да издадат нов студиен албум през 2012 година, когато ще направят турне и в Европа.

Джо Елиът (Joe Elliot) и компания са пословични с перфекционизма си, що се касае до студийни записи – издаденият през 1987 г. Hysteria, явяващ се наследник на Pyromania, коства три години и половина работа на групата. И двата албума са сертифицирани като диамантени от RIAA за 10 млн. + продадени копия. Едва четири други рок групи имат повече от един диамантен албум в дискографиите си.

Сподели.