Fun Lovin' Criminals свириха отново пред българските си фенове. Разпускат в клуб О!Шипка

Pinterest LinkedIn +

Около 3500 почитатели на нюйоркското трио Fun Lovin' Criminals се забавляваха на концерта им в столичния Зимен дворец в Студентски град на 26 февруари вечерта.

Концертът беше част от турнето в подкрепа на новия албум, “Livin' in the City”, и втори в България след предишния в Пловдив през ноември 2002.

Подгряваща група бяха българите Panican Whyasker, които свириха с новия си басист - Мартин Евстатиев. Предвождани от вездесъщия Димитър Василев - Нуфри Panican започнаха сетлиста си с парчето "Бар пъкъла" и изсвириха песни от всичките си албуми, естествено и от актуалния "Eastern European Monkeys".

"Звукът на Паникан беше много добър, а именно те са перфектните подгряващи за този концерт", отбеляза заклет фен и на двете групи.


Димитър Василев - Нуфри в акция преди шоуто на Fun Lovin' Criminals Снимка: Avtora.com

Половин час след като българите приключиха участието си Huey, Fast и Frank, a.k.a. "The Rhythm Master", излязоха на сцената облечени като гангстери от филм на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) – с бели ризи и костюми.

В началото забиха парчета от новия си албум, включително и одите за Ню Йорк “I Love Livin' in the City”и “City Boy”.

Последваха няколко от тоталните им хитове от предишните им албуми - “Korean Bodega”,  “Loco”, “Love Unlimited”, посветен на Бари Уайт (Barry White) и “King of New York”, на което публиката скандираше заедно с Хюи “Free John Gotti”.


Хюи отново плени с чара си българската публика Снимка: Avtora.com

Преди всяко парче фронтменът, с характерната си шегаджийска усмивка, разказваше кратка  история или благодареше и благославяше публиката, а преди баладата от новия им албум, критикуваща американското правителство, “Gave Up On God”, се извини за Джордж Буш (George Bush), който бе мощно  освиркан от публиката.

Хората в залата подивяха на най-големия хит на Fun Lovin' Criminals отпреди 10 години “Scooby Snacks”, обилно гарниран с реплики от “Pulp Fiction” последван от още няколко от по-старите им песни.

Бандата изпълни и покъртителната балада от новия си албум “Mi Corazon”, по време на която Fast, който освен на бас китара, свири и на кийборд, медни духови инструменти и хармоника, придаде латино звучене на парчето с тромпета си.


Другата част на триото FLC - Франк и Фаст Снимка: Avtora.com

Следваха “That Ain't Right”, също от новия албум, и хита отпреди няколко години, “Smoke 'Em”.

Концертът завърши с още една покъртителна балада от новия албум, “Where do I Begin”, по време на която публиката наизвади запалки и мобилни телефони и зарадва Huey, който каза, че от сцената това приличало на галактика.

След края на парчето Fun Lovin' Criminals пожелаха “лека нощ” и слязоха от сцената, придружени от прословутата реклама на бара “The Titty Twister” от филма на Робърт Родригес (Robert Rodriguez) “From Dusk Till Dawn”.

След около 5 минути пляскане, свиркане и скандиране групата излезе отново, за да изпълни “Mini Bar Blues”, “Fun Lovin' Criminal” и няколко кавъра.

Масивният Frank потанцува брейк и групата отново излезе, само за да се върне за още един бис - “Foxy Lady” на Джими Хендрикс (Jimi Hendrix).

За разлика от предишния им концерт в Плодив, този път звукът беше доста добър, а два екрана отстрани на сцената даваха възможност на седящите и стоящите по-назад да виждат добре какво се случва там.

Два часа след финала на шоуто Fun Lovin' Criminals посетиха  популярния столичен клуб О!Шипка, където релаксираха след запомнящия се концерт в Зимния дворец. 

 

 

Сподели.