Fox планира да разшири вселената на Marvel по The Avengers модела

Pinterest LinkedIn +

Комикс гуруто на Fox и Marvel - Марк Милър (Mark Millar) - сподели, че мутантите от Х-Men (Х-Мен) и Fantastic Four (Фантастичната четворка) неизбежно ще делят големия екран след няколко години.

През 2012 г. Fox наеха автора като креативен консултант за следващите им проекти, свързани със света на Marvel и адаптациите на различни комикс поредици като цяло.

Още тогава той започна работа по The Wolverine (Върколак) и X-Men: Days of Future Past, които изглежда водят към разширяване на вселената на Marvel, или поне на тази част от нея, която принадлежи на Fox.

"Определено смятам, че трябва някои от героите да участват във филмите на останалите. Най-вълнуващото нещо преди излизането на The Avengers беше появата на Ник Фюри в Iron Man (Железният човек). Въпреки че той всъщност е просто мъж с превръзка на окото си, беше страхотно - очаквам да видим още подобни неща.", коментира Милър в интервю за SFX.

Следващият филм, който феновете на Marvel очакват, е именно X-Men: Days of Future Past,  последван от The Fantastic Four.

The Wolverine вече зададе тон за продължението на X-Men: First Class (Х-Мен: Първа вълна), така че има голяма вероятност, следвайки модела на Marvel, Fox да направят връзка и с другите си филми, един от които е X-Force.

Сподели.