Forza 4, Just Dance 3, PES 2012 преконфигурираха топ 5 на UK VGC

Pinterest LinkedIn +

Осем нови заглавия дебютират в седмичната класация на най-продаваните видео игри на Острова през тази седмица в контраст с повечето издания на UK VGC Top 40 от началото на 2011 г. Най-успешното от тях е Forza 4 е нейният нов лидер – Xbox 360 ексклузивният Kinect съвместим рейсър на Turn 10 Studios, който свали FIFA 12 от върха на класацията след две поредни седмици под No.1, реализирайки най-силният старт на заглавие от поредицата.

Продажбите на футболната игра на EA са се свили с нови 62% - аналогичен спад с този, отчетен през втората седмица на заглавието на британския пазар, с тази разлика, че първият път това не повлия на класирането му.

В момента FIFA 12 е поставена на второ място, непосредствено пред второто най-високо представено ново заглавие в UK VGC - Move и Kinect съвместимата танцувална симулация Just Dance 3 на Ubisoft, заради която вместо с еднa позиция, Rage се е смъкнал с две до четвърто място.

Дългоочакваният шутър от първо лице на id Software получи високи оценки както от страна на критиката, така и от потребителите, но се сблъска с непредвидени проблеми от графично (текстурно) естество, касаещи PC потребителите и най-вече тези с AMD видео карти, част от които (но не всички), бяха преодолени чрез издадения в Steam солиден системен ъпдейт.

Rage, от своя страна, се оказа пречка за PES 2012 – основният конкурент на FIFA 12, който дебютира под No.5. В резултат на едновременната поява на толкова комерсиални заглавия, втората най-продавана игра в САЩ за септември – Xbox 360 ексклузивната Gears of War 3, е отстъпила с 2 позиции наведнъж до 6-то място, а Dark Souls с три – до 7-мо.

Zumba Fitness: Join the Party, F1 2011 и още една новоиздадена игра – спортната Jonah Lomu Rugby Challenge, оформят челната десетка на UK Top 40.

Останалите четири нови заглавия, дебютиращи в класацията, са Ace Combat: Assault Horizon, Dead Rising 2: Off The Record, Skylanders: Spyro's Adventure, заемащи 12, 14 и 16 място, съответно, и втората разработка на Beenox От Spider-Man сериите - Edge of Time. Последната стартира от 39-та позиция въпреки успеха на своя предшественик - Shattered Dimensions, и въпреки че освен PS3 и Xbox 360 версии, има порт и за 3DS.

Сподели.