FIFA 12 спря щурма на Rage и Dark Souls в UK VGC, остава No.1

Pinterest LinkedIn +

FIFA 12 е най-продаваната видео игра на Острова и през втората седмица на октомври, въпреки спада в търсенето на заглавието в размер на 68% и рилийза на две от най-горещо очакваните продукции на последното тримесечие от годината - Rage и Dark Souls.

По данни на GfK Chart-Track (които не включват дигиталните даунлоуди на игри, независимо от платформата), дори след този толкова сериозен спад в продажбите на FIFA 12, пласираните количества от нея са се оказали достатъчни, за да й осигурят 13-то място във вечната класация за най-силна седмица на пазара на развлекателен софтуер в родината на футбола.

Екшънът от първо лице на id Software - id Tech 5, базираният пост-апокалиптичен шутър Rage, дебютира на второ място в UK VGC, като 58% от пласираните копия са за Xbox 360, 32 – за PlayStation 3, а останалите 10 – за PC версията на играта, демонстрирана за първи път в съвсем суров вариант по време на 2007 WWDC на Apple.

За разлика от оригиналната игра, духовният наследник на PS3 ексклузивното екшън RPG Demon's Souls - Dark Souls (aka Project Dark), е съвместим с още една платформа – Xbox 360, и въпреки това продукцията на From Software дебютира зад FIFA 12 и Rage на трето място, непосредствено пред бившата No.1 Gears of War 3.

Следват F1 2011, Zumba Fitness: Join the Party, още две бивши No.1 - Dead Island и Deus Ex: Human Revolution, Lego Pirates of the Caribbean и PS3 ексклузивната Resistance 3.

Единственото друго премиерно заглавие, което дебютира в Топ 40 на британския чарт тази седмица, е NBA 2K12, а трите игри, които се връщат в него, след като бяха изпаднали, са Kinect Joy Ride (34), Modern Warfare 2 (36) и El Shaddai (39).

Сподели.