Гейм адаптацията на Amazing Spider-Man излиза през лятото на 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Третата игра за Spider-man, разработвана от канадското студио Beenox, собственост на Activision, ще излезе през лятото на 2012 г. в седмиците около световната премиера на горещо очаквания Amazing Spider-Man, на който е базирана, и ще притежава отворен свят.

Activision анонсираха заглавието по време на презентацията на Marvel в рамките на тазгодишния Comic Con, показвайки дебютния му трейлър, който предстои да излезе за широката публика. По думите на Дъг Хедър – продуцент от Activision, играта ще продължи историята от лентата на Марк Уеб (Marc Webb), която ще излезе по екраните на 3 юли 2012 г.

Според Хедър, новата игра, чието действие се развива в Ню Йорк, има много по-голям потенциал от току-що издадената Edge of Time, чийто средноаритметичен рейтинг е едва 60/100 по данни на Metacritic, най-вече заради много по-продължителния производствен процес.

Въпреки големите очаквания към Edge of Time предвид комерсиалния успех и доста по-позитивната критика на издадената през 2010 г. Shattered Dimensions (първата Spider-man разработка на Beenox), тя стартира с разочароваща 39-та позиция в британския седмичен чарт.

Креативният директор на Beenox, Gerald Lehiany, разкрива, че работата по Amazing Spider-Man е започнала преди повече от година, паралелно с разработката на Edge of Time. За разлика от първите две игри, предстоящата се разработва от отделен екип на студиото, включено в топ 50 на най-добрите производители на видео игри за 2008 г. в класацията на Game Developers Research.

Сподели.