Форум Филм България ще разпространява класиките на MGM у нас

Pinterest LinkedIn +

Форум Филм България, част от Cinema City International NV (CCI), подписа дългосрочно споразумение за разпространение на филмите на едно от най-големите кино студиа в света - Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).

Освен България, сътрудничеството на двете компании обхваща още Унгария, Румъния, Полша и Израел. Форум Филм получава правата за разпространение на филмите на голям екран и на DVD/Blue Ray. 

"Щастливи сме, че развиваме взаимоотношенията си с Форум Филм. Знаем, че с техния опит филмите ни ще бъдат в най-добрите ръце на всеки от тези важни за нас пазари", споделиха след подписването на сделката г-н Барбър и г-н Бирнбаум, съ-председатели и изпълнителни директори на MGM. 

От студиото вече обявиха премиерните дати и на двата филма, предхождащи трилогията "Властелинът на пръстените". The Hobbit: An Unexpected Journey се очаква да излезе по световните кина и в България на 14 декември 2012 година, а премиерата на The Hobbit: There and Back Again е планирана за година по-късно, на 13 декември 2013 година.

Споразумението между двете компании е за пет години, през които се очакват на екран и две от най-големите заглавия на MGM – поредиците "Хобитът" и следващите филми за агент Джеймс Бонд. Шпионската поредица продължава с Bond 23, който се очаква на голям екран на 9 ноември 2012 година и отново ще е с участието на Даниел Крейг. Предстои обявяването на повече информация и за "Бонд 24".

Сподели.