Fish и Marillion отново заедно

Pinterest LinkedIn +

За пръв път от 19 години група Marillion се събра в класическия си състав по време на фестивал в английския град Олсбъри.

На 25 август бившият фронтмен на бандата Fish (на снимката) се качи на една сцена с колегите си от Marillion, с които изпълни едно парче.

Инициатор на съвместната изява е бил самият Fish, който наскоро е гледал участие на живо на групата в Гласгоу, съобщи BBC.

Въпреки възторжената реакция на публиката, присъствала на изненадващия пърформанс, бившият фронтмен няма намерение да се върне в групата.

"Това, което те правят, е съвсем различно. Всеки, който чуе новия ми албум "13th Star", ще разбере, че цели светове разделят музиката ми от тази на Marillion. Ние тръгнахме по различни пътища преди повече от 19 години", коментира Fish, цитиран от ВВС.

Fish, чието истинско име е Дерек Уилям Дик (Derek William Dick), напуска бандата и започва солова кариера през 1988 г., след като заедно с Marillion създава класически хитове на 80-те години като "Kayleigh", "Fugazi", "Lavender" и др.

Видео: Fish & Marillion - Market Square Heroes - Aylesbury 2007
Сподели.