Bruce Springsteen и E Street Band отново на турне

Pinterest LinkedIn +

Американският певец Брус Спрингстийн (Bruce Springsteen) и групата му E Street Band ще тръгнат заедно на турне в САЩ и Европа за пръв път от 2003 г. насам.

Турнето ще бъде съпътствано и от издаването на новия албум на Спрингстийн "Magic", в който участват и музикантите от E Street Band, съобщават от звукозаписната компания на звездата Columbia Records. 

Последният съвместен проект на певеца и бандата, озаглавен "The Rising", спечели награда "Грами" за най-добър рок албум през 2002 г.

Турнето стартира на 2 октомври в Халфорд, САЩ, когато ще излезе и новият албум на Спрингстрийн "Magic". Обиколката ще мине през повече от 30 града в САЩ, Канада, Испания, Италия, Холандия, Германия, Норвегия, Дания, Швеция, Белгия, Ирландия, Франция и Великобритания.

През 1972 г. Спрингстийн избира най-добрите музиканти от град Асбъри Парк, Ню Джърси, за да му помогнат да запише дебютния си албум "Greetings from Asbury Park, N.J.".

Така се сформира бандата E Street Band, с която певецът работи заедно до 1989 г. След десетгодишно прекъсване Спрингстийн отново се събира с групата за турнето "Reunion Tour".

Последнaтa обиколка на бандата и Брус Спрингстийн е "The Rising Tour" от 2003 г.

Сподели.