"Fiat" се подготвя да напусне пазара на малки коли в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Fiat" обмисля да напусне пазара на малките автомобили в Европа. Причината е, че все по-строгите еко норми правят тези коли твърде скъпи за разработка, съобщава "Automotive News Europe".

Изпълнителният директор на "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) Майк Манли коментира, че един от плановете е клиентите на компактните автомобили да бъдат пренасочени към следващия сегмент. "В много близко бъдеще ще се префокусираме върху сегмента с по-голям обем и маржин, като това ще включва и напускане на сегмента с компактни коли", казва Манли по време на разговор с анализатори.

Той не даде конкретен срок за промяната. В сегмента на компактните коли на "Fiat" Попадат моделите Fiat 500 и Panda. Двата са сред най-популярните в класа си в Европа, но са и доста стари. Fiat 500 беше възроден през 2007 г. като от тогава не са правени драстични промени по него. Panda за последно беше обновена през 2012 г.

Компанията не е давала индикации, че планира ново поколение на тези модели. Манли също не коментира бъдещето на двата автомобила, както и на плановете на компанията в другия сегмент. Очаква се тя да предложи нови модели именно в него. А според анализаторите от "JATO Dynamics" има голяма вероятност просто Fiat 500 и Panda да бъдат обновени и позиционирани в по-горния сегмент с повече технологии и съответно по-висока цена. От "Fiat" засега не са коментирали тази прогноза.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.