Фестивал на ракията предстои в НДК

Pinterest LinkedIn +

За шеста поредна година на 1 и 2 декември 2018 г. в зала 8 на НДК ще се проведе тематичният фестивал "Balkan Rakia & Spirits Fest". На него любителите на спиртните напитки ще могат да опитат от специална селекция ракии, джин и водка от целия Балкански полуостров и света. Гостуващи дестилерии ще представят сръбски ракии и джинове.

В богатото меню от ракии присъстват както дебютни ракии за годината, така и вече познати вкусове от родния и чуждестранен пазар. Ракия от дюля с чисти 23-каратови люспи, премиум бразилска кашаса и ракия от фурми са само някои от премиерните предложения, с които гостите могат да се потопят в необятния свят на ракиените изделия.

Посетителите на "Balkan Rakia & Spirits Fest" ще могат да участват и в мастър класове, сред които "Ракията – от стрейт до коктейл" на Светлин от "RakiaSHOP" и Дарко от "5L Speakeasy Bar". Участниците ще имат възможност да дегустират ракии от Босна и Херцеговина и да опитат коктейла "Малиново негрони".

В тазгодишното издание на фестивала ценителите на спиртните напитки ще могат да опитат и селекция от първокласни джин и водка, както и специални коктейли със сироп от чубрица или печени чушки, приготвени от едни от най-добрите бармани в София. 

Специален гост на "Balkan Rakia & Spirits Fest" ще бъде Музеят на водката в гр. Каварна – негови представители ще разкажат на посетителите за историята на водката и как тя достига до пределите на България. За доброто настроение в събота (1 декември) от 17:00 ч. ще се погрижат Echoo Balkan Samba, които ще докажат, че има пресечни точки между балканския флклор и самбата.

Специално предизвикателство за гостите ще бъдат едни от най-лютите чушки, отгледани от "Люта ферма" в Страшимирово. 
 
Билети за "Balkan Rakia & Spirits Fest"  могат да бъдат закупени онлайн и на място на събититето.
Повече информация за програмата на фестивала можете да намерите в социалните мрежи.
Сподели.