Как двама американци вариха ракия, караха "Лада" и живяха във "Филиповци"?! Гледайте "Изгубени в България" (Видео)

Pinterest LinkedIn +

През лятото на 2011 година, двама американци пропътуваха 19 000 километра в България и се срещнаха с десетки хора и стотици животни. Спаха под звездите, караха "Лада" и доиха всичко живо в радиус от сто мили. Ядоха компот и вариха ракия, ловиха риба и се трудиха на полето.

Живяха като роми във "Филиповци". Жениха се като българо-мохамедани в Рибново. Бяха посветени в тайните на "Бялото братство". Танцуваха паневритмия и кючек. Минаха през огън и вода. Гонеха зли духове. Контактуваха със самодиви. Пяха и крещяха. Бяха щастливи. Бяха отчаяни. Бяха гневни и състрадателни. Смяха се. Плакаха.

Едно дълго пътуване в България се превърна в пътуване към самите тях. Те търсеха, но не винаги намираха. В голяма част от времето те бяха изгубени.

Цялата история на Анна О'Нийл и Кори Олсън ще можете да проследите от 28 септември, когато "Изгубени в България" на режисьора Кей Ханахан и продуцента Джей Тинг Хонг стартира в ефира на Нова ТВ.

Приключенията им у нас ще гледаме всяка сряда от 21:00 часа, за да разберем какво мислят американците за българите, за езика ни, за ракията и шопската салата, баницата, за гостоприемството на народа ни, както и как изглежда средностатистическият живот в родните географски ширини през техните очи.

"Ние, американците, обикновено не разбираме от нищо, но опитваме от всичко. Наричаме го Experience. Вие, българите, разбирате от всичко, но не обичате да експериментирате. Наричате го традиция" – кое породи това заключение в Анна О'Нийл, ще разберете, ако проследите "Изгубени в България".


Сподели.