Ferrari Roma е елегантният нов модел на марката за дълги пътувания

Pinterest LinkedIn +

"Ferrari" добави още един нов модел в гамата си. Това е петото предложение, което компанията представя само през тази година. Новият модел се казва Roma и е купе 2+2 за дълги пътувания.

Ferrari Roma се отличава с футуристичен и елегантен дизайн, който е стъпка встрани от досегашния стил на повечето модели на компанията. Ferrari Roma ще използва двигател със средно разположение зад предната ос. Той е V8, 3.85 литра и ще развива 612 к.с. Към двигателя ще има 8-степенен DCT автоматик. Кутията е същата като в спортния модел SF90 Stradale.

От "Ferrari" казват, че дизайнът на Roma е модерна интерпретация на безгрижния, щастлив живот в Рим, който е характеризирал града през 50-те и 60-те години на 20-ти век. Колата е сравнително голяма с дължина 4656 мм, ширина 1974 мм и височина 1301 мм. Тя тежи 1472 кг. "с опциите за олекотяване". Максималната ѝ скорост ще е "над 320 км/ч". От място ще стига до 100 км/ч за 3,4 сек., а до 200 км/ч ще стига за 9,3 сек.

Засега от "Ferrari" не съобщават цената на Roma. Моделът е насочен предимно към комфорта и лукса и се очаква на пазара през следващата година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.