"Ferrari" отлага първия си електрически модел за след 2025 г.

Pinterest LinkedIn +

"Ferrari" няма да предложи изцяло електрически модел поне до 2025 г. Компанията отлага първия си електрифициран автомобил, защото технологиите при батериите все още не са достатъчно напреднали, казва изпълнителният директор на "Ferrari" Луис Камилери, цитиран от "Automotive News Europe".

Според досегашните очаквания и прогнози "Ferrari" можеше да предложи изцяло електрически автомобил през 2023 г. Това обаче ще се случи след 2025 г.

"Технологиите на батериите не са, където трябва да са. Все още има сериозни проблеми от гледна точка на тяхната автономия и скорост на презареждането. По-натам ще имаме такъв модел, но това ще е след 2025 г. Няма да е в краткосрочен план", казва Камилери.

Вместо това компанията ще се насочи към хибридите. По-рано тази година тя представи първия си хибрид SF 90 Stradale. Работи се и по спортен модел за дълги пътувания (GT), който е можело да бъде електрически, но "в сегашното обозримо бъдеще" ще бъде хибриден.

"Ferrari" запазва и целта си до 2022 г. 60% от колите, които продава, да са хибриди. Освен това компанията разглежда и алтернативи като биогориво и водород, като се проверява коя от тях може да е подходяща за целите и философията на компанията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.