Fabrizio Faniello идва в България за концерта на полуфиналистите за Евровизия 2006

Pinterest LinkedIn +

Малтийската поп звезда Фабрицио Фаниело (Fabrizio Faniello) ще пристигне в България на 24 февруари, за да бъде специален гост по време на българския полуфинал на конкурса “Евровизия”, който ще се проведе ден по-късно под формата на концерт в зала 1 на НДК.

Младият изпълнител е сред сигурните финалисти на конкурса през май в Гърция, където ще представя родната си страна Малта с песента “I Do”.
 
Това ще бъде втората визита на Фабрицио в България, след като преди време беше специален гост на фестивала “Откритие” във Варна.
 
Певецът, обявен за No.1 на Малта за 2004 г. при раздаването на Carlsberg Malta Music Awards, вече е участвал в конкура Евровизия, в изданието му от 2002. Тогава той се представи с песента “Another Summer Night”.
 
Участвал е и в големи фестивални, концертни и шоу програми като “Halberg-Festival” (65 000 публика), “Golden Stag Festival”, “MusicMania Festival”; токшоута на VIVA, RTL, ARD, SFB, NBC, BBC и др.
 
През 2002 г. с огромен бюджет е реализиран музикалният му проект “Show Me Now”, който е излъчван по MTV и VIVA, и получава най-голямата ротация в историята на малтийските радио станции и телевизии. По друг свой сингъл е работил с Антъни Литъл и Рик Кели (N’Sync, Backstreet Boys), а в момента вече има два албума и работи по трети, пилотният сингъл от който - “Love On The Radio”, вече набира сила в няколко европейски държави.
Сподели.