Евгени Минчев: Хомо приятели, благодарихте ли на хетеросексуалните, че са ни родили?

Pinterest LinkedIn +

"Бог високо, цар далеко, произвеждаме произвол" - с горчивина констатира известният пиар и лорд Евгени Минчев дни преди да се проведе тазгодишния прайд в защита на правата на ЛГБТИ. Повод за размислите му е именно шествието и всички свързани с него събития, които според Минчев представляват "заплаха за морал, изкривяване на ценности, узурпиране на детство, произвеждане на произвол".

"Очаква се, че църквата и царят са институции, които олицетворяват морала. Къде ги обаче тях днес, когато пред България е надвиснала бухнала розова угроза. Заплаха за морал, изкривяване на ценности, узурпиране на детство, произвеждане на произвол" - написа той във Фейсбук дни след като навърши 60 години. "Трябва да се замислим какво поощряваме. Къде са асоциациите на майките, бащите, моралистите, учителите... Къде е църквата, къде е царят... Къде е техният глас в отбрана и противопоставяне на задаващите се норми и постулати, които вероятно ще принизят авторитета им? Норми, които разводняват половете, сливат ги и унижават божествено определените - биологичните мъж и жена.

Хомо-приятели, благодарихте ли на хетеросексуалните, че са ни родили? А когато стигне вашите осиновени деца да имат поколение, нали пак трябва някой да направи следващите. Изправете редиците и от произвол, изведете напред здрави позиции с бъдеще и логика. Иначе ще се стопим. И ние, и вие и те... И няма кой да ходи на парад и няма кой дори да се възмути.
Не ми е болно. Долно ми е".

Евгени Минчев получава десетки поощрителни коментари към публикацията си в социалната мрежа. Много от последователите му споделят неговите тревоги. Някои припомнят, че църквата вече се е произнесла по темата: "Църквата още в началото на тази перверзия излезе с декларация, че признава само два пола, а християнското семейство се състои от мъж, жена и децата им. Наистина не повтарят като папагали, но не е и нужно, след като нямат промяна в становището... Адмирации за зрялата и адекватна позиция по този проблем, г-н Минчев!"

Други отбелязват, че от няколко години се организира паралелно Шествие на семейството. Особено впечатление обаче правят коментарите, че ежегодният прайд и съпътстващите го мероприятия всъщност опорочават самата идея: "Тъжното е че, обезмислиха всичко постигнато от гей обществото в последните 80-100 години, изградено с истински жертви и съсипани съдби, извоювано с много труд и търпение. Тази пошлост през последните 16-17 години обезмислиха целият труд вложен от хиляди гей хора… Благодаря Ви за позицията!" - пише друг потребител.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.