Иво Димчев: Оказва се, че организаторите на гей прайда в София са по-големи хомофоби и от "Възраждане"!

Pinterest LinkedIn +

Екстравагантният музикант Иво Димчев избухна в социалните мрежи по повод предстоящия гей парад в столицата. В своя профил във фейсбук той се възмути, че за шоуто са поканени само хетеросексуални изпълнители, и заяви, че т. нар. "прайд" за поредна година ще бъде един обикновен бирен фестивал, "облечен в криворазбрана, ощипана Queer идеология!". Ето какво още написа изпълнителят на хитовете "Водка" и "Баница". 

"Тази година на Гей прайд София пак ще гледаме само хетеро поп певици, пак ще гледаме обикновена чалга! Пак няма да има истински queer артисти. Най-голямата Queer сцена в България с нито eдин реален Queer изпълнител!!! Оказва се, че организаторите на гей прайда в София са по-големи хомофоби и от Възраждане! За поредна година ще сме свидетели на обикновен Beer fest, облечен в криворазбрана, ощипана Queer идеология! На мен лично прайдове не ми липсват! Всеки мой концерт, всеки мой спектакъл е Гей прайд, независимо дали пея в Лос Анжелис, Сидни, Сан Петербург, Москва, Буенос Айрес, Бургас или Варна!

Прочетете статиите за музиката ми в най-популярните queer списания в Сидни или в Сан Франциско, където ще пея на 5-ти юли! На същия този концерт в Сан Франциско ще присъства 150-членен queer хор, който ще пее с мен песните ми "Sucker", "Clit in the sky", "Gays in the crowd"! Песни, от които вие се срамувате, а моята queer публика по света обожава! Затова и ще ви спират филмите, защото да си гей, да си queer тряят топки, а не само знамена и кордон с полицаи!

Бъдете Queer не само докато си рекламирате бирения фест, a 24/7 365 дни в годината. И най-важното бъдете Queer на световно ниво, а не на ниво Баба Марта! Заслужете си кордоните… и името!!!".

В следващ пост във Фейсбук Димчев оприличи предстоящия днес гей парад на "тинейджърско шествие ала Асамблея знаме на мира" и допълни: "Да организираш гей прайд и да поканиш певци с тинейджърска аудитория не е случайно! Напълно съзнателно е! Това е като по време на война да се скриеш в училище и да се надяваш, че понеже има деца няма да те бомбандират! Големи борци, няма що!"...

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.