Шествие за Семейството призовава за "свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят"

Pinterest LinkedIn +

"Нямаме билборди по цяла София.
Не ни подкрепят множество посолства.
Зад нас не стоят влиятелни кръгове и НПО-та.
Но ще излезем въпреки това. И ще успеем. Подкрепете ни - било то с вашето присъствие на 17-ти в София, с дарение, или с разпространение на събитието ни в социалните мрежи".

Това написа представителят на групата на Европейските консерватори и реформисти в България Кристиян Шкварек в своя профил във Фейсбук. Той прави и кратка ретроспекция на историята на събитието, което предстои уте:

"Преди две години няколкостотин души се събраха в София, за да се опитат да зададат позитивен дневен ред като алтернатива на неработещия, либерален модел за общество, тласкащ цяла Европа към пропастта. Нашата цел бе да "детронираме" най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в България..."София Прайд". Така се роди инициативата Месец на семейството. Само една година по-късно, през 2022-ра, от няколкостотин души станахме над 3 хиляди!
Колко ще бъдем тази година?
Време е. 17 юни, 14:00, площад "Света Неделя", София. Да си върнем дневния ред в страната!"

На страницата на събитието са формулирани и конкретните цели на шествието, които са:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медийте на континента под предтекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

"Ако се припознавате в каузите ни - конкретни, ясно изразени и формулирани вече и юридически от екипа, с когото работим, заповядайте на шествието ни. Имаме нужда от вашата подкрепа. Имаме нужда от всеки човек, за да спечелим тази битка" - призовават организаторите и подчертават, че "шествието е стриктно деполитизирано и не се допускат партийни знамена или агитация".
То се организира на доброволчески начала и не е подкрепено от никакви НПО или други организации, поради което организаторите споделят, че приемат всякаква подкрепа: "Всяка помощ е от значение, повярвайте - от всеки един, защото движението ни е автентично и доброволческо. И тъкмо това го прави по-искрено от онези с грамадните сцени, международни изпълнители и 10 метрови знамена по сградите".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.