Фондация организира програма по творческо писане за младежи от ЛГБТИК+ общността

Pinterest LinkedIn +

Безплатен курс по творческо писане за младежи от ЛГБТИК+ общността организира българската фондация "Елизабет Костова".

Първото издание на програмата "Gay Writes", която се провежда с финансовата подкрепа на Столична община, програма "Култура", ще продължи един месец. През това време организаторите ще предоставят на български младежи между 13 и 23 години от ЛГБТИК+ общността "безплатни възможности да развиват писателските си умения чрез поредица от срещи с ЛГБТИК+ автори от България, Великобритания, Нидерландия и САЩ под формата на работилници, дискусии, лекции и четения".

Програмата включва виртуални менторски срещи с писателите Алара Адилоу (Нидерландия), Гарард Конли (САЩ), Елизабет Чакрабарти (Великобритания) и Теймур Сумро (Великобритания); присъствени работилници по творческо писане с Йордан Славейков, Николай Йорданов и Рене Карабаш; литературно четене на стихотворения от Николай Атанасов и Николай Бойков, представени от Виктор Лилов.
Достъпът до събитията от програмата е безплатен, но желаещите да се включат трябва да попълнят съответния формуляр, достъпен на сайта на фондацията, до 10 октомври 2023 г. Организаторите изказват специална благодарност на партньорите си от Столична община и от фондациите "Глас" и "Билитис", "които подкрепят усилията ни да предоставяме достъп до възможности за творческо развитие на младежи от уязвими групи".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.