Ето как биха изглеждали любимите ни Дисни герои, ако бяха трансджендър

Pinterest LinkedIn +

Нюйоркски артист ни представя своето виждане по въпроса как биха изглеждали любимите ни герои от вселената на "Дисни", ако бяха трансджендър, т.е. ако бяха сменили своя пол.

"Като милиони хора по света, и аз израснах, гледайки анимационни филмчета. Обичам ги и любовта ми към тях ще продължава, докато те разказват за любовта, свободата и преобразяването", казва артистът, представящ се в социалните мрежи с профила Trans Disney.

От червенокосата Ариел от анимацията "Малката русалка" до Снежанка ("Снежанка и седемте джуджета") – всички досега сътворени изображения могат да бъдат открити в Инстаграм. Пепеляшка, Питър Пан и Аладин също са сред известните образи, които срещат своето друго аз в творбите на анонимния.

"Докато растях, осъзнах, че филмчетата не показват тези хора. Точно тях, които повече от друг разбират значението на посланията, които носят продукциите на Дисни. Така че се запитах: какво ако те използват влиянието си, за да помогнат да се разрушат стигмите и табутата за ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендъри) обществото."


Сподели.