Емир Кустурица си сложи руска ваксина

Pinterest LinkedIn +

Сръбският режисьор Емир Кустурица беше ваксиниран с руската ваксина за коронавирус "Спутник V", съобщава руската агенция "Россотрудничество".

"Вече си сложих първата доза, следващата е на 17 февруари", каза режисьорът в интервю за агенцията. Според него 80 процента от сърбите вярват в ефективността на руската ваксина, "смятат я за най-добрата ваксина и се надяват, че в Сърбия ще има повече от нея".

В същото време, отбелязва Кустурица, „белградският елит, близък до Запада“ се доверява на ваксините "Pfizer" и "Moderna".

Желанието си да бъде ваксиниран с руския "Спутник V" Емир Кустурица обяви през януари. Тогава той обясни, че смята руската ваксина срещу коронавирус за „класическа“ и за „най-добрата“. По-рано руска ваксина срещу коронавирус беше сложена на посланика на Сърбия в Русия Мирослав Лазански, както и на неговата съпруга и на служителите в посолството.

Руският препарат "Спутник V" е първата в света регистрирана ваксина на базата на човешки аденовирус. В Русия кампанията за ваксинация стартира на 5 декември 2020 г. 

Сподели.