Ваксинираха и Уилям Шекспир (видео)

Pinterest LinkedIn +

Уилям Шекспир от британския град Уоруикшир е един от първите, които бяха ваксинирани с току-що одобрената края на клиничните изпитания ваксина срещу ковид 19.

81-годишният англичанин получи своята доза днес в Университетската болница в Ковънтри, която се намира на 20 мили от родния град на големия поет, който е негов съименник, съобщи "Ройтерс".

Новината вдъхнови потребители на Twitter, които си направиха каламбури с прочути произведения на класика и нарекоха събитието "Укротяване на грипа“ и "Двамата от Корона". Второто измислено заглавие е свързано с това, че съвременнията Уилям Шекспир е вторият човек, който беше ваксиниран днес след 91-годишната Маргарет Кийнън.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.