Димо от P.I.F. почина от коронавирус

Pinterest LinkedIn +

На 45-годишна възраст почина вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов, съобщи bTV.

От известно време музикантът се бореше с коронавирус в столична болница, а в социалните мрежи се разпространяваха призиви за даряване на кръвна плазма за лечението му. От страницата на групата във Фейсбук става ясно, че напоследък състаянието на Димо е било много тежко. Въпреки че е бил стабилизиран благодарение на дарена плазма с антитела, певецът не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името "Resemblence". В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (значението на абревиатурата е "Patriots In Fashion") заедно с музикантите Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

Освен певец, изпълнителят на хита "Колело" е и актьор. Димо оставя сирачета двете си малки дъщерички. На по-голямата Ая наскоро той посвети песента си "Огън".

Мир на праха му!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.