Уволниха барабаниста на "Офспринг", защото отказал да се ваксинира

Pinterest LinkedIn +

Барабанистът на американската поп-пънк група "Offspring" Пийт Парада беше уволнен заради отказ да се ваксинира. Той обяви това в профила си в Twitter. 

Музикантът обясни, че не само е бил отстранен от турнетата на групата, но и му е забранено да идва в студиото. Той обясни нежеланието си да се ваксинира с лекарска препоръка. Парада вече е бил болен от Ковид-19 и е уверен, че отново ще успее да победи инфекцията. Барабанистът обаче не е сигурен колко добре ще понесе ваксината.

Парада казва още, че от детството си страда от синдрома на Гилен-Баре - автоимунно заболяване, при което човешката имунна система засяга собствени периферни нерви на организма. "За съжаление, за мен (и за близките ми, които се надяват да са с мен по-дълго), рисковете [от ваксинацията] далеч надхвърлят ползите", пише Парада.

Музикантът споделя още, че няма лоши чувства към колегите си от групата. Той също така обяви, че подкрепя всички, които също се чувстват изолирани поради липса на ваксинация.

Наскоро стана известно, че актрисата Дженифър Анистън отказва да общува с приятелите си антиваксъри. Тя обяви, че е срамота толкова много хора да са против ваксините.
Сподели.