Ема Марс и предизвикателствата на еротичната литература

Pinterest LinkedIn +

Ако си мислите, че след "50 нюанса сиво" нищо не може да ви изненада, ще ви докажем, че грешите. Мистериозната писателка Ема Марс и нейната трилогия "Хотели" ще ви накарат да преосмислите представите си за жанра. Ще ви смутят, ще предизвикат въображението ви, ще ви изкушат и със сигурност ще събудят любопитството ви.

Ема Марс е френска писателка. Както вероятно сте се досетили, това е псевдоним, а не истинското й име. Тя е на двайсет или на трийсет години. Може би дори на повече. Харесва възрастта си, каквато и да е тя. Харесва и живота си, защото той е такъв, какъвто си го е измислила. Най-много от всичко обаче обича мостовете между реалността и художествената литература.

А колкото по-голяма е загадката около един писател, толкова сме по-любопитни да прочетем написаното. Особено когато става дума за толкова провокативен жанр. Френската еротична трилогия "Хотели" успя да запали любопитството на целия свят. Първата част на поредицата, озаглавена "Хотели: Първа стая", е преведена в повече от петнайсет страни.

Мистерията не витае само около авторката на трилогията. Тя владее и самите романи. А тяхното действие се развива в един необикновен хотел. Хотел "Шарм" (на френски думата означава чар) се намира в Париж и е наистина необикновен. Стаите имат имена, а обзавеждането им е копие на замъка на Наполеон Малмезон. Или поне това на стая "Жозефин", в която започва историята на Анабел.

Тя е млада, амбициозна, образована и допълва доходите си като компаньонка в агенцията "Нощни красавици". Занимание, което освен добри доходи й носи и спорадични угризения на съвестта. Не всяка вечеря с богат и обикновено добре изглеждащ мъж завършва в хотелска стая, но когато това все пак се случи, стаята винаги е в хотел "Шарм".

След една досадна вечеря с клиент Анабел се озовава в стая "Жозефин". Откровеният разказ за протичането на тази среща се преплита с мислите й за собствения й живот. От обзавеждането и отношенията на Наполеон и госпожа Дьо Боарне, през сексуалните предпочитания и странните бележки, които открива в пощенската си кутия, до разяждащата я самокритичност - Анабел е изтъкана от въпроси и изненадващо откровена.

Тя почти не забелязва мъжа, с когото прекарва вечерта. Не мисли за него дори по време на краткия акт. Но тази среща ще я изправи пред неочаквана ситуация. Анабел се оказва вписана в един дяволския триъгълник с двамата братя Давид и Луи. Освен в центъра на тяхното непримиримо съперничество, младата жена е изправена и пред избора на живота си.

Дали ще избере да последва разума и да приеме безметежното и охолно битие, или ще се вслуша в гласа на пробуденото за необикновени и прекрасни усещания тяло? Всяка следваща нощ в хотел "Шарм" разкрива все повече собствената й доскоро пренебрегвана чувственост. А смущаващата и възбуждаща откровеност, с която Анабел описва преживяванията си, поставя "Хотели: Първа стая" на границата между изповедта и загадката.

Може ли една книга да разкрие женската чувственост и да накара мъжете да погледнат по нов начин на жената до себе си? Отговорът се крие в "Хотели: Първа стая", а вие можете да го намерите ТУК.

Сподели.