Елица Тодорова: "Вода" изми скандалите, с които се свързва българският конкурс "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

На финала на конкурса "Българска песен в Евровизия", който се проведе в събота, 24 февруари, вотът на българските зрители излъчи като безспорен победител етно-дуета Елица Тодорова/Стоян Янкулов. За песента им "Вода" гласуваха 31376 от зрителите, което се равнява на близо 55% от общия вот.

За да поздрави музикантите, които ще представят България на международния конкурс в Хелзинки през май, Avtora.com се свърза с тях:

.: Поздравления за победата! Как се чувствате в момента?

ЕТ:
Много сме щастливи! Видяхме, че в България може да има честен вот. Приемаме го като оценка за труда ни през последните 4 години. Символиката, заложена в песента ни "Вода", е свързана с пречистващата сила на водата и ние сме доволни, че посланието на песента стигна и по-далече: смятаме, че тя успя да измие скандалите, с които хората свързват българския конкурс "Евровизия".

.: Какво ви помогна да постигнете толкова категорична победа?

ЕТ:
Това, което впечатлява всички, е уникалността на нашия дует. Радваме се, че не ни сравняват с никого. Печелившата формула е човек да бъде самия себе си. Нашето творчество е симбиоза от много различни стилове, инструменти, музикални техники - всичко това се миксира и се събира в 3 минути. Има и шоу-елемент, разбира се. Но най-важното е човек да бъде себе си.

.: Къде феновете могат да ви чуят на живо?

ЕТ:
Планираме концерт в края на март в НДК, но засега това е само идея. Всичко зависи от програмата ни, която в момента търпи непрекъснати промени. Утре заминаваме за Гърция, за да представим "Вода" на гръцкия финал на "Евровизия". По договор победителите в националните конкурси трябва да представят песента си в 5 европейски държави, но ние ще търсим спонсори, за да я представим на колкото е възможно повече места. Защото отговорността, която в момента носим, е много голяма: досега представяхме дуета Стоян Янкулов - Елица Тодорова, сега трябва да представим България.


Елица Тодорова в кадър от клипа към песента "Вода"

.: Какъв беше отзвукът на почитателите ви след финала на "Евровизия"?

ЕТ:
Пощата ни е затрупана от писма на почитатели. Непосредствено след спечелването на конкурса сайтът ни е регистрирал рекордна посещаемост - само за 12 часа над 3 млн. души са влезли в нашата страница в youtube. Пишат ни хора от Сърбия, Италия, Испания и много други страни, които казват, че ще направят всичко, което зависи от тях, за да спечелим международния конкурс.

Днес в България дойде екип на Deustche Welle, който засне филм за нас, за инструментите ни и за "Вода", който ще се завърти преди финала на световния конкурс и много ще помогне за популярността на песента. Надяваме се да представим достойно България на финала в Хелзинки!

.: Желаем ви успех и победа на международния конкурс "Евровизия"!

Сподели.